Goede doelen

De opbrengst van de Badeendrace Etten-Leur zal ten goede komen aan jeugdprojecten in Etten-Leur.

Naast ouderen hebben ook jongeren afgelopen jaren veel last gehad van alle coronamaatregelen. Bezoek aan school, sportclubs, feestjes, etc. was gedurende langere periodes niet mogelijk. En dat sociale contact is juist voor jongeren heel belangrijk omdat zij zich in de vormende jaren van hun leven bevinden.

Daarom zullen wij een financiële bijdrage toekennen aan:

Join Us / Jongerenwerk Etten-Leur

Join Us is een project dat het Jongerenwerk in Etten-Leur gaat starten gericht op jongeren die het lastig vinden om sociale contacten te maken. Samen een dagje uit, leuke dingen gaan doen, via ontmoeten goede gesprekken voeren en gewoon gezelligheid om jongeren een stap verder te brengen in hun eigen ontwikkeling. Jongerenwerk Etten-Leur is daarnaast heel actief bezig om jongeren hun talenten te laten ontdekken en deze verder te ontwikkelen door hen een creatieve bruisplek te bieden waarin ze hun kansen kunnen pakken en hun eigen bedrijfjes kunnen starten.

Stichting E-L-Kander

De stichting heeft als doel jongeren met een verstandelijke beperking maandelijks bij elkaar te laten komen en hen zo in contact te laten komen met elkaar. Er zijn helaas niet al te veel geschikte dingen te doen in Etten-Leur. Ze vinden geen echte aansluiting bij reguliere activiteiten en voelen zich ook niet thuis bij activiteiten die speciaal worden georganiseerd voor gehandicapten vandaar dat de twee initiatiefnemers met Elkander een eigen initiatief zijn gestart.

Jeugdland Etten-Leur

Stichting Jeugdland wil zoveel mogelijk kinderen laten spelen en bewegen in de vakantie. Nu de energiecrisis op de loer ligt verwachten ze hogere kosten en minder kinderen die deel mogen/kunnen deelnemen. Vandaar dat ze onze sponsoring heel goed kunnen gebruiken! Naast het toegankelijk blijven wil Jeugdland graag wat extra activiteiten organiseren op het gebied van expressie en gevoelens om zo kinderen te helpen in hun ontwikkeling. De Lionsclubs willen graag met de Circusschool ‘Stralen doen we Samen’ hier  invulling aan gaan geven.